Valentín 2022 – 20 tipov na valentínske darčeky

Hľadáte ten najlepší valentínsky darček? Pozrite sa na 15 tipov na darčeky k Valentínu, s ktorými určite nešliapnete vedľa.

Svätý Valentín - Sviatok všetkých zamilovaných

14. február sa blíži a vy márne premýšľate, čo špeciálneho tento rok vymyslíte pre vašu drahú polovičku? Odporcovia Valentína ho naopak odmietajú oslavovať ako importovaný americký sviatok. Pravdou však je, že legenda o sv. Valentínovi pochádza z Európy.

Svätý Valentín bol biskupom, ktorý žil v treťom storočí v Terni, teda vtedajšej Rímskej ríši. Cisár Marcus Aurelius Claudius sa vtedy rozhodol zrušiť manželstvo, aby sa muži sústredili iba na svoje vojenské povinnosti a nerozptyľovali sa ničím iným. Biskup Valentín sa aj napriek tomu rozhodol potajomky pary oddávať, za čo bol popravený. Sv. Valentín sa tak stal symbolom ochrancu zamilovaných.

A kde sa vzala tradícia valentínskych darčekov? Začal s tým práve už spomínaný biskup Valentín, keď obdarovával mladé páry kvetmi zo svojej záhrady. Neskôr sa začali posielať milostné písania a pohľadnice.

Valentýnská srdíčka

Čo darovať na Valentín?

Aký je teda najlepší valentínsky darček? Samozrejme ten od srdca. Môžete teda pokračovať v tradícii biskupa Valentína a darovať kvety. Aj keď nie ste nadaní básnici alebo spisovatelia, nebojte sa napísať svojmu milému alebo milej pár slov, prečo ho máte radi. Ak vám chýba inšpirácia, zožeňte už predpísané valentínske prianie.

Ak ste zruční, môžete sa inšpirovať tipmi na valentínske darčeky “DIY” (čiže vyrob si sám). Na internete nájdete tisíce návodov a videí na výrobu darčekov pre zamilovaných. Vyrobte koláž z vašich spoločných fotiek, poukaz na domácu masáž alebo upečte domáce sušienky.

Ak nemáte na vyrábanie čas alebo bunky, a napriek tomu by ste radi urobili vašej láske radosť, pozrite sa na naše tipy. Valentínske darčeky od českej značky VFstyle.

Valentýnská růže pro ženu

5 tipov na darček k Valentínu pre ženy

Zháňate darček pre vašu priateľku, snúbenicu alebo manželku? Neviete si rady, pretože ešte neviete, čo má rada? Alebo ste ju splnili všetky priania už na Vianoce? Alebo už vás nebaví darovať každý rok stále tú istú kyticu červených ruží a chceli by ste tento rok prísť s niečím originálnejším? Neklesajte na mysli, dáme vám tipy na darčeky, s ktorými nešliapnete vedľa.

Nechajte za vás porozprávať kvety

Najjednoduchšie je zájsť do najbližšieho kvetinárstva a vybrať kyticu v obľúbenej farbe vašej partnerky. Ak chcete byť trochu originálnejší, vyberajte menej tradičné kvety, ako sú sasanky, pivonky alebo ľalie. Kyticu môžete doplniť jednoduchým zamilovaným odkazom alebo pozvánkou na večeru či na zmrzlinu.

Darovať svojej partnerke môžete aj izbovku, ktorá jej vás bude pripomínať dlhšie ako týždeň. Najlepšie takú, o ktorej viete, že ju má rada. Milovníčku kávy poteší vlastný kávovník, pre vegánku avokádovník alebo mangovník. Hodí sa aj kvitnúce izbovky, ako je africká fialka, ibištek alebo ružová túlitka.

Valentýnský dárek pro ženu

Darujte jej jej obľúbenú vôňu

Tu už je potrebné, aby ste mali prehľad o tom, aké vône má vaša milovaná rada. Zistíte to jednoducho tým, že sa pozriete na parfum, ktorý používa. Môžete ju kúpiť ten istý alebo sa poradiť v parfumérii. Uvidíte, že nešliapnete vedľa. Každej žene polichotí, keď jej muž pozná značku jej parfumu. Ak nechcete riskovať s parfumom, môžete vybrať krém alebo kúpeľovú penu napríklad s vôňou ruží, levandule alebo tropického ovocia.

Překvapte ji šperkom

Tento rok máte výročie a hľadáte niečo exkluzívne? Plácnite sa cez vrecko a kúpte vašej partnerke náušnice, náramok alebo retiazku. Nemusíte vyberať diamantové šperky (aj keď by ju určite potešili), uvidíte, že veľký úspech zožne aj jednoduchý zlatý náramok alebo náušnice s kamienkom.

Ak ju plánujete tento rok požiadať o ruku, Valentín sa javí ako jedna z ideálnych možností. V spánku jej zmerajte obvod prsta alebo si požičajte jej starý prstienok a podľa neho vyberte ten zásnubný. Uvidíte, že nad vami bude Svätý Valentín držať ochrannú ruku, a navyše si tento dátum ľahko zapamätáte na oslavu výročia.

Podporte ju v ich záujmoch

Ak nemáte radi klasické valentínske darčeky, urobte radosť niečím, čo vaša drahá polovička využije pri svojich koníčkoch. Uvidíte, že ju poteší, pokiaľ ju podporíte v tom, čo ju baví. Je nadšenou športovkyňou? Doplňte jej športovú výbavu fitness švihadlom, ružovým masážnym valcom alebo sadou posilňovacích gúm. Rada varí? Kúpte jej novú sadu varešok, nôž s monogramom alebo kuchársky kurz. Ak chodíte radi na dlhé spoločné prechádzky, kúpte jej sadu pletených návlekov, ktoré ochránia pred zimou, alebo knihu s tipmi na výlety. Je vášnivou rybárkou? Kúpte jej nový prút.

Niečo dobré nikdy nesklame

Každého vždy poteší niečo dobré na zub. Kúpte svojej partnerke jej obľúbenú čokoládu, víno alebo degustačnú sadu marmelád. Mnohé cukrárne ponúkajú tematické torty, cupcaky, muffiny a bohví čo ešte. Môžete ju tiež vziať do jej obľúbenej reštaurácie, kaviarne, cukrárne alebo niečo uvariť sám.

5+5 tipov na darček k Valentínu pre mužov

Aký vybrať darček k valentínu pre neho? Darujte mu zážitok, oblečenie s jeho obľúbeným filmovým motívom, fľašu vína, degustačnú sadu piva, nový skrutkovač, čo pred Vianocami stratil, alebo vašu sexy fotografiu. Kúpte mu pánsky bedrový pás na jeho boľavý chrbát alebo novú balančnú podložku na cvičenie. Ak je váš partner vášnivý športovec, kúpte mu fitness švihadlo do telocvične alebo novú pumpičku na bicykel.

5 tipov na valentínske darčeky pre páry

Najjednoduchším variantom je, keď sa dohovoríte na spoločnom valentínskom darčeku, ktorý si spoločne užijete ako napríklad:

  • relax vo dvojici v podobe wellness balíčka
  • výlet do hôr, do európskeho veľkomesta alebo na miesto, kde ste sa zoznámili
  • večeru v obľúbenej reštaurácii alebo ochutnávku niektorého z valentínskych menu
  • návštevu kina, divadla alebo koncertu
  • úniková hra, kurzy tanca alebo predplatné na tenisové kurty

Valentýnské dárky pro páry

Prajeme Vám krásneho Valentína 2022, tím VFstyle.sk