Trend na tohtoročné leto? Plavky s vysokým pásom!

Plavky s vysokým pásom sa opäť vracajú do módy. Tento retro kúsok pristane štíhlym ženám aj bacuľkám, ktoré chcú schovať bruško alebo opticky predĺžiť nohy. Nosila ich už Marilyn Monroe, tak prečo by ste ich nemohli obliecť aj vy?

Plavky s vysokým pasem

unsplash.com

Retro, ktoré sluší všetkým

Plavky s vysokým pásom sa na plážach a kúpaliskách objavili prvýkrát už v 50. rokoch 20. storočia. Retro kúsok s puncom ženskosti a elegancie sa ale pravidelne vracia na prehliadkové móla aj do našich šatníkov. A nie je divu. Pristane totiž každej žene bez výnimky. Najviac z nich ale budú ťažiť dámy s postavou typu jablko (nevýrazný pás) alebo hruška (širšie boky ako ramená). Vysoký pás totiž krásne schová väčšie bruško, opticky zúži stehná a predĺži nohy.

Plavky s vysokým pasem

unsplash.com

Úzky pas bude ešte užší

Ak máte postavu v tvare presýpacích hodín (rovnako široké ramená a boky a naopak úzky pás), plavky s vysokým pásom vaše prednosti ešte zvýraznia. Pri výbere farieb a motívov máte navyše úplne voľnú ruku. Pristanú vám aj výraznejšie kúsky – napríklad neónovo ružové plavky so štýlovým riasením na zadočku.

Máte plnšie tvary? Pozornosť smerujte na dekolt

Sťahovacie plavky s vysokým pásom sú skvelou voľbou pre ženy plnších tvarov, ktorým pomôžu vymodelovať zvodné krivky. Pokiaľ vás trápi väčší zadoček alebo širšie boky, voľte radšej klasické čierne plavky. Pozornosť sa naopak snažte smerovať k vrchnému dielu plaviek, ktorý by mal byť výrazný – so vzorom, volánikmi, krajkou, push up efektom alebo sexy šnurovaním.

Chýbajú vám ženské krivky? Vysoký pás ich vykúzli

Aj ženám s atletickou postavou pristanú plavky s vysokým pásom. Pokojne oblečte pestrofarebné nohavičky, oveľa viac pozornosti ale venujte výberu vrchného dielu. Ten by mal pútať pozornosť výraznou farbou a vzorom alebo rafinovaným strihom.

Plavky s vysokým pasem

unsplash.com

Ako nosiť plavky s vysokým pásom?

Možnosť nakombinovať si spodný diel a vrchný diel plaviek sa v posledných rokoch stala štandardom. Využite to a nohavičky s vysokým pásom vynoste k vode zakaždým s inou podprsenkou. A pretože móda by mala byť predovšetkým zábava, osmelte sa a vyskúšajte odvážne kombinácie – neónové farby, výrazné potlače a rafinované strihy. Žijeme predsa len raz!

  • Podprsenka s trojuholníčkovými košíčkami je klasika, ktorú rozhodne nič nepokazíte. Prispôsobí sa totiž akémukoľvek poprsiu, takže za bohyňu budete v každom prípade.
  • Nohavičky s vysokým pásom a podprsenka bez ramienok (tzv. bandeau) tvoria dokonalý plážový outfit, v ktorej budete pri vode neprehliadnuteľná.
  • Sexi podprsenka typu bardot vám dodá stratenú sebaistotu, či už kráčate po rozpálenom piesku na Malorke, alebo okolo Mácháča.