Tipy na darčeky k MDŽ, ktoré potešia každú generáciu

Medzinárodný deň žien (MDŽ) pripadá každoročne na 8. marca. To znamená, že máte už len niekoľko dní na to, aby ste našli darčeky pre najdôležitejšie ženy vo vašom živote. Našťastie pre vás máme zaručené tipy na darčeky k MDŽ, ktoré potešia každú generáciu.

Odkiaľ pochádza Medzinárodný deň žien?

Sviatok, ktorý slúžil na propagandistické účely v socialistickom Československu, má v skutočnosti korene v New Yorku. Práve tam 28. februára 1909 na podnet aktivistky Theresy Malkielovej oslávila Americká socialistická strana vôbec prvý Deň žien. Na túto udalosť nadviazala v roku 1910 nemecká aktivistka Clara Zetkinová, ktorá na prvej medzinárodnej konferencii žien Druhej internacionály v Kodani presadila medzinárodné oslavy Dňa všetkých žien. O rok neskôr sa Deň žien slávil nielen v USA, ale aj v Nemecku, Švajčiarsku, Dánsku a Rakúsko-Uhorsku. Dátum 8. marec bol stanovený až po prvej svetovej vojne, dovtedy sviatok pripadal na február/marec.

Vnímanie MDŽ sa zmenilo po tom, ako si ju v roku 1918 privlastnili boľševici. Pôvodne feministický sviatok na podporu práv žien sa stal apolitickým poklonkovaním nežnému pohlaviu, aby sa necítilo odstrčené. V Československu sa oslava MDŽ spája najmä s obdobím socializmu, keď každá žena tradične dostala červený karafiát.

Až v posledných rokoch sa obnovil pôvodný význam tohto sviatku. Prispela k tomu aj Organizácia Spojených národov, ktorá v roku 1975 uznala Deň žien za oficiálny sviatok ako deň medzinárodnej solidarity za rovnosť, spravodlivosť, mier a rozvoj.

Čím potešiť mamičku? Ponožky alebo návleky sú stávkou na istotu

Žena, ktorá je nášmu srdcu najbližšia, si zaslúži viac ako len kvet. Tým správnym darčekom pre vašu mamu pri príležitosti Dňa matiek budú doplnky z českej dielne. Aj v marci nás čakajú chladné noci a mrazivé rána, počas ktorých prídu vhod dámske vlnené ponožky alebo pletené návleky na ruky. Oboje šijeme v našej českej dielni z kvalitných materiálov, ktoré príjemne zahrejú.

Ponožky VFstyle

Babička ocení nahrievací vankúšik na boľavý chrbát

Naše staré mamy poznali kúzlo nahrievacího vankúšika a používali ho na zahriatie natiahnutých svalov a zmiernenie bolesti. V čom teda spočíva jej čaro? Vo vnútri vankúša sú pohánkové šupky alebo čerešňové kôstky, ktoré veľmi dobre akumulujú teplo - môžete ich zohrievať na slnku, v klasickej alebo mikrovlnnej rúre alebo na ohrievači. Nahriaty vankúšik potom môžete položiť na boľavé miesto, ktoré sa bude pomaly zahrievať.

Tip: Rovnaký princíp sa využíva aj pri nahrievacích bedrových pásov, ktoré sa používajú špeciálne pri bolestiach dolnej časti chrbta.

Partnerke urobí radosť pareo šatku, ktorú vynosí na sto spôsobov

Je to sukňa, tunika alebo možno plážové šaty? Všetko a ešte viac - to je šatka pareo, ktorú možno poznáte aj ako sarong. Je to obdĺžnikový kus jemnej látky (bavlna, hodváb alebo viskóza), ktorý sa dá viazať a nosiť na nespočetné množstvo spôsobov.

Najviac sa hodí v lete, keď ho môžete nosiť ako sukňu alebo šaty rôznych dĺžok a strihov. S trochou šikovnosti ho však môžete premeniť aj na elegantný overal alebo top. V zimných mesiacoch môže pareo šatka slúžiť ako módny doplnok, ktorý oživí váš každodenný outfit. Šatka pareo by nemala chýbať v šatníku žiadnej ženy.

Pareo šátek VFstyle

Čo pre športovo založenú sestru? Pomôcky na cvičenie

Chcete aj vy potešiť svoju sestru v deň svätého leta? Ak vyznáva aktívny životný štýl, potešte ju praktickým darčekom, ktorý skutočne využije. Čo tak nové fitness nohavice, ktoré sú ideálne na beh, jogu a silový tréning v posilňovni? Alebo nenápadne zistite, ktoré pomôcky na cvičenie by vaša sestra ocenila. Na domáce cvičenie sa najlepšie hodí švihadlo, balančná podložka, jednoručné činky alebo posilňovacie gumy.

Sportovní pomůcky VFstyle

Keď dôjde inšpirácia, kúpte darčekový poukaz

Prisahali ste, že sa to už nikdy nestane. A hľa. Tento rok ste opäť zabudli na Medzinárodný deň žien. Skôr ako spanikárite a pobežíte do supermarketu po sladkú tyčinku, na chvíľu sa zastavte. Máme pre vás lepšie riešenie - darčekovú poukážku v hodnote až 200 €, ktorá vám príde do e-mailu v priebehu niekoľkých minút. Poukážka platí na celý sortiment nášho e-shopu, od ponožiek cez fitness vybavenie až po plážovú módu. A váš darček na svätojánsku noc vyriešený.