Medzinárodný deň detí. Urobte radosť svojim ratolestiam

„Mami!“ Jedno jediné slovíčko, ktoré tak túžite počuť od vášho malého dieťaťa, ktoré obrátilo váš doterajší svet hore nohami. Po mnohých prebdených nociach a neistom materskom tápaní znie ako rajská hudba. A bezzubým úsmevom vám potvrdí fakt, že hoci sa občas cítite ako dieťa, už ste definitívne dospelá.

 

Skúste sa na chvíľku vrátiť do bezstarostných detských rokov a pripraviť svojim deťom nezabudnuteľnú oslavu Dňa detí. História tohto sviatku, ktorá má za úlohu šíriť osvetu a upozorniť na fakt, že všetky deti majú právo na radostné detstvo, siaha až do roku 1925. O jeho zavedení sa neúspešne snažili zúčastnení Svetovej konferencie pre blaho detí, ktorá sa konala práve 1. júna . Oficiálneho uznania svojho dňa sa všetky deti sveta dočkali až roku 1949. Hlavným impulzom na jeho vyhlásenie bolo upozorniť na krutý osud žien a detí v Ľudiciach a a francúzskom Oradour-sur-Glane. Pôvodný názov Deň na ochranu detí sa postupom rokov zmenil na Deň detí.

V niektorých krajinách si na oslavu Dňa detí zvolili iný dátum. Bujaré oslavy si s predstihom užívajú deti na Pyrenejskom polostrove. Druhú májovú nedeľu ožijú ulice dedín i miest tradičnou fiestou. Školou povinné deti majú v Nigérii pri príležitosti Dňa detí celoštátne prázdniny a v Thajsku majú druhú januárovú sobotu všetky deti voľný vstup do zoologických záhrad a múzeí. Zvláštnu symboliku má termín Dňa detí v Indii. Koná sa presne deväť mesiacov od sviatku zamilovaných sv. Valentína.

Skúste si tohtoročný prvý júnový deň užiť naplno a pripravte svojim deťom nezabudnuteľnú oslavu! Usporiadajte piknik a deň plný hier. Vymyslite bojovku a jednotlivé úlohy pojmite v indiánskom štýle. Hod šiškou na cieľ, chôdzu po lane, skákanie vo vreci aj spoznávanie zvieracích stôp môžete okoreniť skokom cez horiacu hula hoop. Oheň netreba, detská fantázia funguje spoľahlivo.

 

Radosť z pohybu si vychutnáte aj z pohodlia domova. Postačí gymnastická lopta, skladacia obruč Hula hoop, gymnastická stuha vo farbách dúhy, správne zvolená hudba a zábava môže začať. Slnečné počasie priamo nabáda k vodným radovánkam. Prekvapte svoje malé ratolesti dňom stráveným v aquaparku. Prežijete deň plný smiechu, užijete si nové dámske plavky z tohtoročnej kolekcie a ako bonus získate s partnerom pokojný večer sami pre seba. Po dni plnom zábavy a športu zaspia vaši malí anjelikovia ako keď ich do vody hodia a budú sa im zdať tie najsladšie sny.

Otázky a odpovede:

Q: Čo je dôležité pri oslavách dňa detí?

A: Dôležité je predovšetkým zabezpečiť ochranu detí a vytvoriť pre nich bezpečné a podnetné prostredie. Snažíme sa propagovať aktivity, ktoré podporujú fyzické, mentálne a sociálne zdravie detí.

Q: Ako sa oslavuje deň detí vo svete?

A: Svetový deň detí sa oslavuje rôznymi spôsobmi v závislosti od kultúrnych tradícií každej krajiny. V tomto článku sa dočítate rozmanitosť rôznych spôsobov osláv z celého sveta, aby ste mohli čerpať inšpiráciu a prispôsobiť svoju oslavu dňa detí s medzinárodným presahom.

Q: Ako potešiť deti počas osláv dňa detí?

A: Pro potěšení dětí během oslav doporučujeme připravit aktivity, které je budou bavit. Vyzkoušejte fitness vybavení jako jsou švihadla, posilovací gumy, obruče.

Q: Čo kúpiť deťom ku dňu detí VFstyle.sk?

A: Odporúčame hľadať hračky a hry, ktoré stimulujú myseľ, podporujú fyzickú aktivitu a ponúkajú možnosť kreatívneho vyjadrenia.

Q: Ako športovať s deťmi počas dňa detí?

A: Športovanie s deťmi počas dňa detí môže byť zábavný a zdravý spôsob, ako osláviť. Odporúčame organizovať rodinné športové podujatia ako sú cyklovýlety, turistické výlety alebo spoločné hry vonku.

Q: Aký je zdravý štýl života pre deti?

A: Zdravý štýl života pre deti zahŕňa vyváženú stravu, dostatok fyzickej aktivity, dostatok spánku a čas trávený s rodinou a priateľmi.