Tipy na vianočné darčeky pre športovcov všetkého druhu

Tipy na vánoční dárky pro sportovce od české značky VFstyle

zdroj: unsplash.com

Už viete, čo tento rok nadelíte svojim blízkym pod stromček? Ak sa chystáte obdarovať muža, ktorý je priamo zapálený do športu, buďte bez obáv. Prinášame vám plnú nálož tipov na vianočné darčeky, ktoré potešia športovcov všetkého druhu.

Sportovná taška

Športovú tašku ocenia športovci všetkého druhu, navyše ju nie je ťažké vybrať, aj keď dotyčného zas tak dobre nepoznáte. Rozhodne sa oplatí siahnuť po objemnejšej taške, do ktorej sa zmestí okrem oblečenia aj ďalšia športová výbava, pitie a prípadne doplnky stravy. Svojho majiteľa odprevadí nielen do fitka, ale aj na predĺžený víkend s partiou kamarátov.

Odporové gumy

Odporové gumy patrí k základnej výbave každého silového športovca, milovníka posilňovania aj crossfitera. Využitie majú skutočne široké. Hodí sa na efektívne pretiahnutie pred aj po tréningu, ale použiť sa dajú aj na zvýšenie náročnosti klasických cvikov, ako sú drepy, výpady alebo mŕtve ťahy.

Švihadlo

Klasické švihadlo by nemalo chýbať vo výbave žiadneho športovca, ktorý chce zlepšiť svoju kondičku, zhodiť nejaké to kilo alebo vytvarovať postavu. Najviac ho využijú atléti a bežci, avšak veľmi často ho pri rozcvičovaní používajú aj siloví športovci. Príde vám švihadlo ako príliš obyčajný darček na Vianoce? Ale kdeže! Kvalitné športové švihadlo má kovové ložiská, ergonomické úchopy, ktoré sa nešmýkajú, a nastaviteľnú dĺžku. Skutočnou lahôdkou sú bezdrôtové švihadlá, ktoré prinášajú bezpečné a efektívne posilnenie kondície bez zakopnutia a pádov.

Slúchadlá na šport

Pre väčšinu športovcov je hudba skvelou motiváciou pri tréningu, a preto nedajú dopustiť na športové slúchadlá. Pokiaľ sa pustíte do ich výberu, dajte si záležať. Je dôležité, aby počas pohybu držali na svojom mieste, a navyše ešte perfektne hrali bez toho, aby úplne odhlušili okolie (to aby napríklad bežec neprepočul blížiace sa auto). Určite by ste mali zaloviť vo vodách bezdrôtových slúchadiel - bežci ocenia takzvané "pecky", zatiaľ čo fitnessákom budú vyhovovať pevnejšie slúchadlá cez hlavu.

zdroj: unsplash.com

Akupresúrna sada

Po intenzívnom tréningu treba dopriať svalom uvoľnenie a odpočinok. Práve to a ešte oveľa viac ponúka akupresúrna sada tvorená podložkou a vankúšikom. Ich povrch pokrývajú tisíce ihličiek, ktoré uvoľňujú svaly, zlepšujú krvný obeh a podporujú tak svalovú regeneráciu. Akupresúrnu podložku je možné rozložiť na podlahe, na kresle alebo v posteli, ale vďaka praktickému obalu sa dá vziať aj do parku alebo do kancelárie.

Bederový pás

Vysoká záťaž, príliš časté tréningy alebo nesprávne prevedenie cvikov. To sú asi najčastejšie dôvody zranenia u športovcov. Mnohým z nich sa dá predchádzať nosením bedrového pásu. Ten spevňuje stred tela, napomáha správnemu držaniu a počas športu chráni chrbát pred úrazom. A čo keď už k zraneniu došlo? Aj vtedy je bedrový pás skvelou pomôckou. Bedrová časť chrbta nielen fixuje a tým uľavuje od bolesti, ale zároveň ju prehrieva, čím podporuje prúdenie krvi a urýchľuje svalovú regeneráciu.

Chytré športové hodinky

Športové hodinky ponúkajú svojmu nositeľovi množstvo užitočných funkcií, ktoré mu umožňujú sledovať a vyhodnocovať svoj výkon. Okrem iného meria tepovú frekvenciu, počítajú spálené kalórie a sledujú kvalitu spánku. Najviac ich ocenia bežci, plavci a atléti, ani ostatní športovci ale nebudú sklamaní, pokiaľ športové hodinky nájdu pod vianočným stromčekom.

zdroj: unsplash.com

Doplnky stravy

Každý športovec vie, že aby mu jeho telo dobre slúžilo, musí sa oň dobre starať. Darujte mu preto doplnky stravy, ktoré mu pomôžu v dosahovaní jeho cieľov. Siloví športovci a crossfitteri ocenia kĺbovú výživu, spaľovače tuku alebo kvalitný proteín. Bežci a cyklisti využijú iónové nápoje a energetické gély alebo tyčinky. Všetkých športovcov bez rozdielu potom potešia multivitamíny a minerály, zmes antioxidantov alebo zelené potraviny (chlorella, mladý jačmeň) bohaté na chlorofyl.

Športové oblečenie

Nič nevyužije športovec viac ako športové oblečenie. A vôbec nevadí, že ho má plnú skriňu! Ďalšie funkčné tričko, fitness nohavice alebo bežecká čiapka sa totiž vždy hodí. Zvlášť keď práčka nestíha prať a sušička sušiť. Ak vyberáte športové oblečenie pre mužov, ktorého dobre poznáte, určite to pre vás bude hračka. V opačnom prípade sa uistite, že poznáte správnu veľkosť dotyčného a tiež farebné preferencie – alebo stavte na osvedčenú škálu neutrálnych farieb, ktorá nikoho neurazí.