10 tipov na vianočné darčeky pre športovkyne všetkého druhu

Už viete, čo tento rok nadelíte svojim blízkym pod stromček? Ak sa chystáte obdarovať ženu, ktorá je priamo zapálená do športu, buďte bez obáv. Prinášame vám plnú nálož tipov na vianočné darčeky, ktoré potešia športovkyne všetkého druhu.

10 tipů na vánoční dárky pro sportovkyně

zdroj: unsplash.com

Vianočné darčeky pre športovkyne

  1. Podložka na cvičenie
  2. Športová fľaša na vodu
  3. Hula hoop
  4. Masážny valec
  5. Jednoručné činky
  6. Balančná podložka
  7. Športové oblečenie
  8. Scrunchies gumičky
  9. Fitness náramok
  10. Doplnky stravy

Podložka na cvičenie: Základ pre každý šport

Máloktorá športovkyňa sa bez nej zaobíde. Reč je o podložke na cvičenie, ktorá má vskutku všestranné využitie. Jogínky si na nej zacvičia pozdrav slnku, fitnessačky zaposilňujú a bežkyne pretiahnu natiahnuté svaly. Vždy sa len uistite, že vami vybraná podložka je skutočne kvalitná. Čo to znamená? Predovšetkým musí byť nešmykľavá a vyrobená z odolného materiálu, ktorý sa nedrobí.

Športová fľaša na vodu: Pitný režim

Pri spore treba neustále myslieť na pitný režim. Ide to lepšie, ak máte poruke športovú fľašu s vodou, ktorá vám to pripomína. Na čo sa pri jej výbere zamerať? Športová fľaša by mala byť vyrobená zo zdravotne nezávadného plastu alebo skla, mala by mať dostatočný objem (čokoľvek nad 1 liter je ideálny), široké hrdlo (pre ľahké umývanie) a tiež dobre čitateľnú rysku, vďaka ktorej máte neustály prehľad o prijatých tekutinách.


zdroj: unsplash.com

Hula hoop: Šport je zábava!

Kto hovorí, že šport nemôže byť zábava? Práve naopak! Hula hoop je toho dôkazom. Táto obruč urobí pod stromčekom radosť každej žene, ktorá sa chce pri športe predovšetkým baviť. S obručou sa dá užiť veľa zábavy a pritom posilniť celé telo, podporiť krvný obeh a zvýšiť kapacitu pľúc. Pri krúživom pohybe zapojíte predovšetkým svaly brucha, zadku a stehien – a to aj tie svaly, o ktorých ste doteraz nemali ani tušenie.

Masážny valec: Relax pre svaly

Športovkyne všetkého druhu by si vždy mali nájsť čas na odpočinok. Pripomenúť im to môžete originálnym vianočným darčekom v podobe masážneho valca. Takzvaný fitness roller je všestranná pomôcka pokrytá masážnymi výstupkami, ktoré hĺbkovo stimulujú a uvoľňujú stuhnuté svaly. Pokiaľ ho použijete pred tréningom, perfektne zahrejete svoje svaly a pripravíte ich na cvičenie. Masáž by ste ale nemali vynechať ani po tréningu - predchádzate tak bolesti svalov a podporujete svalovú regeneráciu.

Jednoručné činky: Zamerané na ruky

Jednoručné činky sú ideálne na posilnenie svalov hornej časti tela. Ocenia ich ale nielen ženy, ktoré túžia po vyrysovaných pažiach alebo ramenách. Do svojho tréningu ich totiž často zaraďujú aj bežkyne alebo cyklistky, ktoré pri športe namáhajú skôr dolnú polovicu tela. Pri výbere jednoručných činiek zohľadnite v prvom rade ich hmotnosť, ale aj tvar a materiál, aby sa dobre držali a pri cvičení nekĺzali z rúk.

Jednoruční činky značky VFstyle

zdroj: unsplash.com

Balančná podložka: Rovnováha do života

Každá žena túži vniesť do svojho života rovnováhu. Tak prečo ju to počas tohtoročných Vianoc nesplniť? Darujte svojej manželke, priateľke alebo kamarátke balančnú podložku na trénovanie rovnováhy. Pravidelné cvičenie na nestabilnej podložke vedie k posilneniu brušných aj chrbtových svalov, lepšiemu držaniu tela a lepšej koordinácii pohybov. Na podložke sa dá "len" stáť alebo na nej môžete vykonávať najrôznejšie cviky vrátane drepov či výpadov a zapojiť tak aj ďalšie svaly v tele.

Športové oblečenie: Nové kúsky do šatníka

S novým oblečením u ženy nikdy nešliapnete vedľa. Zvlášť pokiaľ sa jedná o športové alebo fitness oblečenie, ktoré sa často nestíha vyprať. Pri výbere však buďte obozretní. Poznáte konfekčnú veľkosť príslušnej športovkyne a jej vkus, pokiaľ ide o strihy, farby alebo motívy? Pokiaľ nie, radšej jej pod stromček venujte darčekový poukaz a nechajte ju, aby si svoje nové oblečenie na šport vybrala sama.

Tip: Vedeli ste, že u nás zakúpené darčeky na Vianoce môžete bez udania dôvodu vrátiť do 30 dní, a to úplne zadarmo? To znamená, že aj keby ste pri výbere siahli vedľa, nič sa nedeje.

Scrunchies: Gumičky, ktoré neničia vlasy

Spotené vlasy lepiace sa na tvár sú nočnou morou snáď každej športovkyne. Niektoré si svoju dlhú hrivu ostrihajú, iné siahnu po scrunchie – látkovej gumičke do vlasov, ktorá ich neťahá, neláme a nestrapatí. Pružná gumička umne skrytá v nariasenej látke je vhodná aj pre veľmi jemné a lámavé vlasy, ktorým klasické gumičky nevyhovujú.

Fitness náramok: Výkon na dosah ruky

Máte vo svojom okolí ženu, ktorá to so športom myslí skutočne vážne? Prekvapte ju na Vianoce fitness náramkom, ktorý jej umožní sledovať svoj výkon a neustále sa zlepšovať. Fitness náramkov je na trhu celý rad. Väčšina z nich meria počet ušlých krokov, množstvo spálených kalórií alebo kvalitu a dĺžku spánku. Pokiaľ viete, že by vami obdarovaná žena využila pokročilejšie funkcie, siahnite radšej po športtestri. Bežkyne ocenia podrobné informácie o ubehnutej trase, zatiaľ čo plavkyňa bude zaujímať počet uplávaných bazénov.


zdroj: unsplash.com

Doplnky stravy: Výživa pre telo

Pre ženy, ktoré sa venujú športu, je obzvlášť dôležité počúvať svoje telo a venovať mu náležitú starostlivosť. Počas intenzívnych tréningov alebo závodnej sezóny ale môžete byť ťažké dodať telu všetky potrebné živiny len zo stravy. V tej chvíli prichádzajú na rad kvalitné doplnky stravy. Silovo zamerané športovkyne primárne siahnu po kĺbovej výžive, BCAA alebo proteíne, zatiaľ čo vytrvalostné atlétky dajú prednosť iónovým nápojom a energetickým gélom alebo tyčinkám. Všetky aktívne žijúce ženy potom pod stromčekom ocenia multivitamíny a minerály, zmes antioxidantov alebo zelené potraviny (chlorella, mladý jačmeň) bohaté na chlorofyl.