Pripravte sa na leto s plavkami značky VFstyle

Leto už sa blíži as ním aj plavková sezóna. Rozmýšľate či kúpiť jednodielne alebo dvojdielne plavky, bikini alebo tankini? Dáme vám 3 tipy, ako vybrať tie naj.

Ako vybrať tie správne plavky? 3 tipy, ako vybrať tie naj

Leto už sa blíži míľovými krokmi a vás už pomaly chytá prázdninová horúčka? Najvyšší čas začať sa obzerať po outfite k vode, v ktorom tento rok zažiarite. Poradíme vám, čo zvážiť, na čo sa zamerať alebo čo zmerať, skrátka, ako vybrať tie naj plavky práve pre vás.

Dámské černé plavky
zdroj: unsplash.com

Ste skôr jablko, alebo hruška?

Možno už ste sa s touto otázkou niekedy stretla, najskôr v článku nejakého módneho časopisu, ktorý bol venovaný typológii ženskej postavy. Aby ste si vybrali perfektne padnúce plavky, je treba zistiť, aký máte typ postavy. A koľko takých typov existuje? Tých základných je päť a my vám ich v skratke predstavíme. Takže zbystrite zrak, mrknite do zrkadla a nájdite ten váš. Akonáhle sa vám to podarí, máte ten najdôležitejší krok k výberu plaviek za sebou.

Jablko

Oplývate plným dekoltom s užšími ramenami, máte trochu väčšie bruško, ale nohy ako laň? Tak to budete najskôr typ jablko. Najviac vám pristanú plavky, ktoré podčiarknu vaše bujné vnady. Ideálnym strihom dvojdielnych plaviek sú pre vás tankiny, vyberajte si vyššie nohavičky, prípadne jednodielne plavky s odvážnym výstrihom.

Hruška

Máte postavu ako Jennifer Lopez? Vašimi prednosťami sú teda širšie boky a stehná, ale hore vás pánboh príliš neobdaril, teda nosíte podprsenky tých najmenších veľkostí. Neváhajte sa vyšantiť s výraznými vrškami so šnurovaním, volánmi alebo jednoduchými trojuholníčkami v extravagantných farbách. Dolný diel plaviek voľte skôr striedmejší ako jednoduché klasické nohavičky alebo tangá, aby bolo všetko pekne v rovnováhe.

Brokolica

Posledný typ z nášho ovocno-zeleninového zoznamu je brokolica (niekedy sa tiež hovorí obrátený trojuholník). Tieto dámy majú širšie ramená, úzke boky a chudé nohy. Ideálne je v tomto prípade previesť pozornosť dole. Nebojte sa teda zvoliť výraznejší spodný diel, ktorý môže byť ozdobený opaskom, šnúrkou omotanou okolo brucha alebo volánom. Vršok naopak voľte v podobe jednoduchého topu bez ramienok alebo na zaväzovanie za krk.

Obdĺžnik

Tzv. športovej alebo chlapčenskej postave sa hovorí aj obdĺžnik. Tieto ženy majú podobne široké boky aj ramenami a nijako výrazný hrudník ani zadok. Ak máte túto postavu, neváhajte si plavkami opticky vykúzliť ženské tvary. Nebojte sa odvážnych bikín, perfektne vám sadnú brazilky aj podprsenka bez ramienok alebo „bandeau“.

Presýpacie hodiny

Medzi typické majiteľky postavy typu presýpacích hodín patrí Věstonická Venuša a Kim Kardashian. Veríme, že aspoň jednu z nich poznáte. Obe oplývajú ženskými krivkami dole aj hore, tzv. majú väčšie boky aj prsia a osí pás. Ak patríte medzi tieto šťastlivkyne, gratulujeme vám, môžete si totiž vybrať akékoľvek plavky. Pristane vám úplne všetko.

Plánujete surfovať vo vlnách, alebo opaľovačku na deke?

Už viete, aký máte typ postavy a čo vám teda pristane. Ďalej by ste mali zvážiť, na aký účel plavky vyberáte. Ak idete na romantickú dovolenku vo dvojici, kde plánujete len relaxovať na pláži alebo pri bazéne, neváhajte teda s výberom výstredných a sexy kúskov. Ak plánujete s kamarátmi výlet na vodu alebo surferský kurz, potrebujete sa cítiť pohodlne. Potom voľte jednoduché strihy, ktoré vám nebudú pri športe padať alebo prekážať.

Surfování
zdroj: freepik.com

Plavky sú ako vaša druhá koža

Plavky vám vždy musia perfektne padnúť. To znamená, že by nikde nič nemalo odstávať, vytŕčať alebo zarezávať sa. Využite to, že je dnes možné kombinovať rôzne veľkosti horného a spodného dielu, a namixujte si ten pravý koktail práve pre vás.

Zároveň začína byť zase v móde nechať si ušiť plavky na mieru, pozrite sa na možnosti zákazkovej výroby vo vašom okolí. Uvidíte, že sa vám táto investícia oplatí.

Trendy plavky
zdroj: unsplash.com

Dámske plavky 2022 alebo čo tento rok pofrčia

A čo prinesú tohtoročné trendy? No, nelíšia sa príliš od tých z minulého roku. Čo sa týka dvojdielnych plaviek, stále sú IN romantické volániky, mini bikini alebo podprsenky so špagátom omotaným okolo pása. Vracia sa tiež retro kockované plavky ala babičkin obrus alebo štýl “Vichy”. Stále letia neónové plavky aj tie trblietavé, s ktorými vás nikto na pláži ani na plavárni neprehliadne. Ani tento rok nešliapnete vedľa s vysokými nohavičkami a športovým vrškom ku krku.

Comeback jednodielnych plaviek

Plavky vcelku zažívajú slávny návrat už niekoľko sezón. Predtým neslušivý kúpací oblek typický pre korpulentnejšie dámy alebo profesionálne plavkyne sa stal sexy outfitom na pláž, ktorý rafinovane ukáže vaše prednosti a schová, čo má zostať utajené. Navyše jednodielne plavky pristanú všetkým, záleží iba na strihu, ktorý by mal vždy zdôrazniť vaše prednosti. Je teda na vás, či si vyberiete tie s hlbokým výstrihom na chrbte alebo v dekolte, alebo tie s odhaleným bruchom.

Ak nie ste práve milovníčka opaľovania a slniečko z vás skôr veľmi rýchle urobí grilovanú červenú krevetu, jednodielne plavky tiež oceníte. Pre ženy s citlivou pokožkou sú plavky vcelku ideálnym pomocníkom, vďaka ktorému zostane veľká časť tela skrytá pred slnečnými lúčmi.

Ďalšou výhodou jednodielnych plaviek je, že sa dajú nosiť ako top. Vyzerajú perfektne s džínsovými kraťasmi, sukňou alebo šatkou. Nemusíte sa tak kompletne prezliekať, keď si odskočíte od vody na zmrzlinu alebo z hotela na pláž.

Zabudnite teda na klišé o nelichotivom plaveckom skafandre a jeden pekný kúpací kúsok vcelku si kúpte.

Jednodílné plavky
zdroj: unsplash.com

Starostlivosť o váš kúpací outfit

Aby vaše plavky dlho vydržali, teda nestrácali farbu, pružnosť aj tvar, starajte sa o ne podobne ako o vášho domáceho maznáčika. Tu je niekoľko základných pravidiel, ktoré by ste mali mať na pamäti:

  • Ak prídete od vody, nechajte plavky prirodzene uschnúť (nie na prudkom slnku).
  • Nezabúdajte ich vo vrecúšku alebo zamotané v mokrom uteráku.
  • Po plávaní v bazéne alebo v mori plavky vyperte vo vlažnej mydlovej vode, aby sa z nich odstránil chlór alebo soľ.
  • Neperte ich pri vysokých teplotách a nepoužívajte agresívne pracie prášky.
  • Žmýkajte ich vždy stlačením do guličky, nie ako keď žmýkate uterák.
  • Dávajte pozor pri nanášaní opaľovacieho krému alebo oleja, aby ste si plavky neumazali.

Jedine tak vám plavky vydržia v dobrej kondícii viac sezón.

Péče o plavky VFstyle
zdroj: unsplash.com

České plavky - kvalita, štýl a udržateľnosť

Chcete byť originálny? Podporujete lokálnu módu a myslíte na prírodu aj na krajčírky, ktoré vás obliekajú? Pozrite sa na českých výrobcov dámskych plaviek. Okrem tradičných českých značiek, ktoré poznajú skôr staršie plavkyne, sa v posledných rokoch roztrhlo vrece aj s mladými českými návrhármi a krajčírkami, ktoré sa pustili do šitia kúpacích odevov.

Môžete si vybrať zo širokej ponuky netradičných motívov aj klasických strihov, kvalitných látok a často aj možnosti úpravy na mieru. Neváhajte si teda zaobstarať plavky zo slovenských luhov a hájov, ktoré vám bude ešte raz chváliť vaša dcéra alebo vnučka, a prekvapte s nimi na vašej plavárni alebo na Jadrane.

Otázky a odpovede:

Q: Prečo si vybrať dámske plavky značky VFstyle?

A: Plavky značky VFstyle sú navrhnuté s dôrazom na kvalitu, pohodlie a trendy design. Sú vyrobené iba z kvalitných materiálov a to v niekoľkých prevedeniach.

Q: Kde sa vyrábajú plavky značky VFstyle?

A: Kvalitné plavky značky VFstyle sú vyrobené v Českej republike a to za ekologických a etických podmienok.

Q: Ako sú balené objednávky plaviek VFstyle?

A: Objednávky plaviek sú starostlivo balené do ekologickej zásielky. Používame recyklovateľné obálky a recyklované krabice.

Q: Kedy môžem očakávať doručenie svojej objednávky plaviek značky VFstyle?

A: Produkty máme na sklade a na rýchlosti expedície nám skutočne záleží. Tovar môžete očakávať doma do 1-2 pracovných dní.

Q: Ako sa správne starať o plavky značky VFstyle?

A: Odporúčame ručné pranie v teplej vode a sušenie na tienenom mieste bez použitia chemických prostriedkov.

 

Pripravte sa na leto a vyberte si z pestrej ponuky dámskych plaviek VFstyle ušitých v našej dielni v Slavkove pri Brne.