Farba roku 2023 Viva Magenta: Ako ju nosiť a kombinovať?

Energická, veselá a odvážna. Taká je farba pre rok 2023 Viva Magenta. Výrazný odtieň na pomedzí červenej a fialovej tento rok ovládol nielen módne trendy. Pustite ho aj vy do svojho šatníka. Poradíme vám, ako Viva Magentu nosiť a kombinovať.

Viva Magenta

Farba roku 2023 je Viva Magenta

Spoločnosť Pantone volí každoročne odtieň, ktorý najlepšie odráža celosvetovú spoločenskú náladu. Farba roka následne ovplyvňuje nielen módne odvetvie, ale aj kozmetické alebo interiérové trendy. Pre rok 2023 sa jej stal odtieň s číslom 18-1750, ktorý nesie názov Viva Magenta. Odtieň inšpirovaný prírodným červeným farbivom pochádzajúcim z malého hmyzu zvaného červec nopálový je hravý a pulzujúci, plný sily, odhodlania a radosti. Vzbudzuje odvahu, prebúdza kreativitu a podporuje sebavyjadrenie. Tiež ste ho zatúžila zaradiť do svojho šatníka?

Viva Magenta

zdroj: unsplash.com

Komu pristane Viva Magenta?

Magentovú farbu nie je ľahké popísať. Isté je, že na farebnej palete sa nachádza niekde medzi červenou a fialovou, a že spája chladný a teplý nádych. Práve preto ju vo svojom šatníku môže mať v podstate každá žena bez ohľadu na odtieň pleti či farbu vlasov a očí.

Ako nosiť Viva Magentu?

Viva Magentu je radosť pustiť si do šatníka, pretože sa dá ľahko kombinovať s ďalšími farbami, a navyše sa hodí na denné aj večerné nosenie. Cez deň ju odporúčame párovať skôr s neutrálnymi farbami, ktoré živelnú Viva Magentu trochu stlmia, takže výsledok bude pôsobiť elegantne.

Naopak večer sa môžete odviazať a zvoliť buď monochromatický outfit zostavený z rôznych odtieňov samotnej Viva Magenty, alebo ju doplniť komplementárnou farbou. V tomto prípade sa jedná o zelenú, a to vo všetkých mysliteľných odtieňoch.

Viva Magenta ako doplnok

Farba roku 2023 však nemusí úplne ovládnuť váš šatník. Viva Magenta je natoľko výrazná, že obstojí pokojne len v podobe doplnku. Svoj outfit tak môžete doladiť karmínovo červenou taškou, slnečnými okuliarmi alebo látkovou gumičkou (tzv. scrunchie) do vlasov.

Ako kombinovať Viva Magentu?

Kombinovanie Viva Magenty s ďalšími farbami sme už trochu zahryzli v predošlých odsekoch. Poďme si v tom ale urobiť jasno, nech pri zostavovaní svojho outfitu neurobíte chybu.

Viva Magentu skrotí neutrálne farby

Viva Magenta je veľmi výrazná farba, ktorá vynikne sama o sebe. Stávkou na istotu je preto jej kombinácia s niektorou z neutrálnych farieb – bielou, krémovou alebo šedou a čiernou.

  • Viva Magenta + čierna farba - dynamická dvojica, ktorá pôsobí elegantne a nevšedne.
  • Viva Magenta + biela/krémová farba - svieža a mladistvá kombinácia, ktorá je skvelou voľbou pre jarné a letné outfity.
  • Viva Magenta + sivá farba - neutrálna šedá perfektne vyvažuje energickú karmínovú.

S ďalšími výraznými farbami

Nechýba vám odvaha? Potom skúste Viva Magentu skombinovať s podobne výraznou farbou. Perfektným kandidátom je zelená, ktorá sa nachádza na opačnom konci farebného spektra.

Čo ak chcete v uliciach skutočne žiariť? Dajte dokopy rovno tri výrazné farby – s Viva Magentou si bude rozumieť sýto oranžová a tyrkysovo modrá.

Viva Magenta

zdroj: unsplash.com

Monochromatický vzhľad

Viva Magenta si veľmi dobre rozumie sama so sebou. Respektíve so svojimi odtieňmi, ktorých je skutočne požehnane. Pohrať sa môžete aj s rôznymi textúrami, aby výsledný outfit nepôsobil príliš jednoliato. Oblečte napríklad karmínové tielko zo saténu ak nemu koženú sukňu v púdrovo ružovej farbe.