Ako stráviť Vianoce v pokoji a pohode?

Vianoce majú byť sviatkami pokoja a mieru. Ale nie vždy je to tak. Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí každoročne podľahnú predvianočnému zhonu, skúste to tento rok inak. Poradíme vám, ako si vianočné sviatky skutočne užiť a nielen prežiť.

Sejděte se s rodinou a přáteli

Vianoce sú predovšetkým o ľuďoch. Namiesto upratovania si teda naplánujte stretnutie s rodinou a priateľmi, aby ste sa pripravili na Štedrý večer. Prejdite sa po sviatočne vyzdobenom meste, prezrite si vianočné trhy alebo si spoločne upečte koláčiky.

Tip: Ak sú pre vás stretnutia s rodinou stresujúce, pretože sa rozhovor takmer vždy zvrtne na hádku, vopred si určte témy, o ktorých nebudete diskutovať.


unsplash.com

Sepište si seznam dárků

Nechávate nakupovanie vianočných darčekov na poslednú chvíľu? Tento rok to skúste inak. Inšpirujte sa našimi tipmi na darčeky a vopred si pripravte zoznam, aby ste mohli nakupovať online z pohodlia domova. Vyhnete sa tak preplneným obchodným domom a impulzívnym nákupom nepotrebných vecí.

A čo ak aj tak kúpite darček, ktorý sa na Štedrý deň nestretne s úspechom? Vrátiť ho môžete v našom e-shope bez udania dôvodu do 31. januára 2023. Stačí k objednávke pridať službu Vrátenie nevhodného darčeka.

Všetko si dobre naplánujte

Ak chcete stráviť skutočne pokojnú a relaxačnú dovolenku, snažte sa všetko pripraviť v dostatočnom predstihu. Ak chcete uspieť, musíte dobre plánovať. Do kalendára si poznačte, kedy budete piecť koláčiky, kedy budete upratovať a kedy budete robiť zemiakový šalát.

Prípravu si čo najviac uľahčite. Kúpte si hotové cesto na sušienky, nechajte si kapra rovno nakrájať a objednajte si vianočné darčeky online. V našom e-shope vám darčeky aj zabalíme, aby ste ich mohli jednoducho dať pod stromček.

Vyrobte si tento rok vianočné dekorácie 

Zimný čas priamo nabáda k spomaleniu a odpočinku. To však neznamená, že by ste mali každú adventnú nedeľu stráviť pred televízorom. Namiesto toho si skúste vyrobiť vlastné vianočné ozdoby. Nemusíte to robiť zložito - začnite napríklad adventným vencom. Na internete nájdete množstvo návodov na výrobu, stačí si vybrať. Tvorivá činnosť vás zbaví stresu a prinúti vás rozmýšľať inak. A ak sa vám to spočiatku nepodarí? Pre istotu si nechajte v zálohe nejaké dekorácie z obchodu.


unsplash.com

Nájdite si čas pre seba

V predvianočnom zhonu ľahko zabudnete na svoje vlastné potreby.  Skúste si preto nájsť čas pre seba. Možno budete prekvapení, ako vám len 20 minút denne dodá energiu na zvyšok dňa. A čo budete robiť počas týchto 20 minút? Je to na vás. Prečítajte si niekoľko kapitol zo svojej obľúbenej knihy, precvičte si svaly na balančnej podložke alebo si doprajte masáž masážnym valcom.


unsplash.com

Rekapitulácia uplynulého roka

S blížiacim sa koncom roka je ideálny čas na bilancovanie. Čo sa vám tento rok podarilo a čo nevyšlo presne podľa vašich predstáv? Čo nové ste sa naučili? A aká je vaša najobľúbenejšia spomienka na celý rok?

Zároveň si môžete zapísať svoje plány a vízie na nasledujúci rok. Ako si to predstavujete? Čo by ste chceli zažiť? Čomu by ste chceli venovať pozornosť? Nemusia to byť tradičné predsavzatia, ale skôr nápady, ktoré vás na vašej ceste posunú o krok ďalej.