Ako vybrať športové dámske plavky pre dokonalé leto 2024?

Dámske športové plavky sú nevyhnutným doplnkom každého letného šatníka. Ako vybrať správne plavky z mnohých dostupných možností. V tomto článku sa zameriame na to, ako vybrať ten správny typ plaviek v súlade s vašou postavou a aktuálnymi módnymi trendmi.

Ako správne vybrať športové plavky

Pri výbere športových plaviek je dôležité zvoliť plavky, ktoré vám poskytnú dostatočnú podporu a pohodlie počas pohybu vo vode. Materiál, strih a veľkosť plaviek zohrávajú kľúčovú úlohu v celkovom komforte a vzhľade.

Typy športových plaviek

Existuje mnoho typov športových plaviek, ako napríklad jednodielne plavky, dvojdielne plavky, bikiny, tankiny a plavkové šortky. Každý typ plaviek má svoje vlastné výhody a je vhodný na rôzne aktivity vo vode. Vyberte si vrchný diel plaviek v inom odtieni, strihu ako spodný diel plaviek. U nás môžete plavky jednoducho kombinovať podľa chuti.

Výber plaviek podľa postavy

Pri výbere dámskych plaviek je dôležité zohľadniť vašu postavu a vybrať také plavky, ktoré ju budú lichotiť. Rôzne strihy a prevedenie plaviek môžu opticky zvýrazniť alebo skryť rôzne partie tela, a tak podporiť vašu sebavedomú prezentáciu na pláži či pri bazéne.

TIP: Prezrite si novinky z tohtoročnej kolekcie plaviek.

Dôležité faktory pri výbere športových dámskych plaviek

Pri výbere športových dámskych plaviek je nevyhnutné brať do úvahy niekoľko kľúčových faktorov, ktoré ovplyvňujú ich pohodlie a vzhľad. Veľkosť plaviek, vhodný materiál, elegancia a štýl, rovnako ako kombinácia farieb, sú dôležité aspekty, na ktoré by ste mali pri výbere plaviek myslieť.

Veľkosť plaviek

Veľkosť plaviek zohráva zásadnú úlohu v pohodlí a vzhľade. Je dôležité vybrať plavky, ktoré sedia dokonale a poskytujú dostatočnú podporu. Správna veľkosť plaviek zaistí, že sa budete cítiť pohodlne a sebavedome, bez obáv z nechcených únikov. Nesediacu veľkosť je možné u nás jednoducho vrátiť.

TIP: Pokiaľ si nebudete istá veľkosťou plaviek, odporúčame objednať menšie a väčšie zároveň. Následne jedny pohodlne vrátite.

Výber vhodného materiálu

Materiál, z ktorého sú plavky vyrobené, má veľký vplyv na ich pohodlie a trvanlivosť. Väčšina športových plaviek je vyrobená z odolného materiálu, ktorý je vhodný na použitie vo vode. Vyberte si plavky z kvalitného materiálu, ktorý vám umožní pohodlne plávať a zároveň si udrží svoju farbu a tvar aj po opakovanom použití.

TIP: Plavky ručne vyperte vo vlažnej vode ihneď po návšteve mora, aby vydržali čo najdlhšie.

Elegancia a štýl

Pri výbere športových plaviek je dôležité myslieť aj na eleganciu a štýl. Vzhľadom na to, že plavky sú neoddeliteľnou súčasťou vášho letného outfitu, vhodný strih a dizajn plaviek môžu dodať vašej postave atraktívny vzhľad. Vyberte si dvojdielne plavky, ktoré sa vám páčia av ktorých sa budete cítiť sebavedome a pohodlne.

TIP: Plážové oblečenie vás ochráni pred spaľujúcimi lúčmi aj zvedavými pohľadmi okolia.

Elegance a styl - plavky VFstyle.sk

Kombinácia farieb

Pri výbere športových plaviek sa môžete pohrať s farebnými kombináciami. Farebné kontrasty môžu opticky zvýrazniť dané partie vašej postavy alebo naopak ju opticky zúžiť. Vhodná kombinácia farieb môže dodať vašim plavkám atraktívny vzhľad a vytvoriť dokonalý letný outfit. Pre optické zúženie odporúčame vybrať čierne plavky, ktoré zaručene dodajú sebavedomiu každej žene.

TIP: Black on black, čiže čierna s čiernou je jednoduchá kombinácia s ktorou nešliapnete vedľa.

Ako správne zmerať postavu?

Pri výbere správnych športových plaviek je dôležité poznať svoje miery, aby plavky sedeli dokonale a poskytovali dostatočnú podporu. Ako teda správne zmerať postavu na výber perfektných plaviek? Pokiaľ si nebudete istí s výberom, tak neváhajte kontaktovať našu podporu +420 774 000 510 alebo info@vfstyle.sk. Radi vám s výberom pomôžeme.

Obvod cez prsia

Pre zmeranie obvodu cez prsia postavte sa rovno a obopnite pásik metra okolo najširšej časti hrudníka. Meter majte vodorovne a uistite sa, že je pohodlne, ale nie príliš pevne pritlačený k telu.

Obvod pod prsiami

Pre zistenie obvodu pod prsiami postavte sa zase rovno a obopnite pásik metra tesne pod prsiami. Uistite sa, že mierka je vodorovne a pohodlne pritlačená k telu. Táto miera vám pomôže určiť správnu veľkosť spodnej časti plaviek.

Obvod pása

Pre zmeranie obvodu pása obopnite sami seba metrom podľa prirodzeného záhybu pása. Uistite sa, že meter je pohodlne pritlačený k telu, ale nie príliš utiahnutý. Táto miera vám pomôže vybrať plavky, ktoré lichotia vašej postave.

Obvod bokov

Na zmeranie obvodu bokov postavte sa rovno a obopnite pásik metra okolo najširšej časti bokov. Uistite sa, že mierka je vodorovne a pohodlne pritlačená k telu. Táto miera vám pomôže vybrať plavky, ktoré krásne padnú na vašej postave.

Predný sed

Uistite sa, že plavky nie sú príliš tesné alebo príliš voľné a že sa cítite pohodlne a sebavedome v pohybe vo vode. Vďaka správne zvoleným plavkám si dokonale užijete každú letnú aktivitu vo vode.

Otázky a odpovede:

Q: Ako vybrať tie správne športové dámske plavky na leto?

A: Vybrať tie správne športové dámske plavky na leto môže byť výzva, ale s týmito tipmi to zvládnete ľahko. Najprv si premyslite, aký materiál preferujete a aké časti tela chcete alebo potrebujete zakryť alebo zvýrazniť.

Q: Ako vybrať dámske plavky podľa svojej postavy?

A: Pri výbere dámskych plaviek si dajte pozor na strih, ktorý lichotí vašej postave. Napríklad ak máte menší hrudník, vyberajte horné diely s vyberateľnou vypchávkou a voľte odvážnejšie strihy. Naopak boky môžete opticky zmenšiť vhodným strihom spodnej dielu plaviek s vyšším pásom.

Q: Ako vybrať správnu veľkosť dámskych plaviek?

A: Pri výbere správnej veľkosti dámskych plaviek je dôležité zamerať sa na pohodlné a dobre sediaci model. Snažte sa vyhnúť príliš tesným či príliš voľným plavkám, ktoré by mohli obmedzovať pohyb. Ako výrobcovia plaviek uvádzame našu tabuľku veľkostí, preto je dobré sa vopred pozrieť na uvedené veľkosti.

Q: Ktorý materiál je najlepší pre športové dámske plavky?

A: Pri výbere materiálu dámskych plaviek je dôležité vziať do úvahy vašu činnosť. Pre športové aktivity a plávanie vo vírivke sú vhodné plavky z funkčných materiálov, ktoré rýchlo schnú a poskytujú podporu. Naopak na relaxáciu a opaľovanie môžete zvoliť plavky z priedušného a ľahkého materiálu ako je napríklad polyamid či elastan.

Q: Ako správne používať dámske plavky?

A: Pokiaľ ide o plávanie alebo športové aktivity, je dôležité vybrať plavky s dostatočnou podporou a správnym strihom. Pri relaxácii a opaľovaní dbáte hlavne na pohodlie a estetický dojem.